För tre år sedan påbörjade jag mitt allra första bokmanus, till en barnbok. Jag fick ganska snart ihop en historia som jag blev nöjd med och som jag än idag tycker är bra. Jag har sedan början velat att det ska bli mer än ett manus, att manuset ska bli till en färdig bok. Jag vill med det jag skrivit nå ut med mitt budskap till barn, lika mycket som jag med min blogg vill nå ut till de lite äldre. 

Jag skickade iväg manuset till ett par förlag när jag skrivit färdigt. Tre förlag svarade men tackade nej. De andra svarade aldrig. Det förlag jag helst hade velat ge ut hos hade stängt för mottagande av manus och det kändes som att det dröjde en evighet till att jag skulle kunna skicka in mitt manus till det förlaget. För ett halvår sedan tog jag därför kontakt med förlaget och undrade när det skulle gå att skicka in sitt manus. En dum fråga, egentligen, är det stängt för mottagande av manus så är det ju så. Men, jag fick svar och jag fick en mailadress. Sedan dess har jag tänkt att jag ska skicka in mitt manus men det har inte blivit av, konstigt nog. Förrän idag. Nyss fick jag iväg ett mail, med manus och en presentation. Möjligt att jag får ett nej även av det här förlaget, om de ens svarar men nu har jag i alla fall fått en möjlighet att göra ett försök hos det förlag jag tycker verkar vara perfekt för min bok. Nu påbörjas en ny väntan, som även den kommer kännas som en evighet. 

Om jag inte lyckas den här gången heller, så finns det alltid möjlighet att ge ut sin bok på egen hand. Även om det kräver mer kunskap, energi och ekonomi än vad jag har. 

 


ST:
Meningen "Den hopplösa grodan - manus".


 

Hjulen snurrar, hjulen rullar..