Jag har läst om katten vid namn Kelly. Hon som dök upp på en bondgård i Skåne för ett par veckor sedan. Med ögon som inte såg ut som de skulle på grund av en ögoninfektion men med en stark personlighet, nyfikenhet och tillgivenhet. Ögoninfektionen försvann med hjälp av en operation. En operation där båda ögonen avlägsnades. Ögon som hon ändå inte tidigare kunnat använda. Operationen gick bra, hon blev snart en pigg och social katt igen. Hon vet hur världen ser ut för den har hon sett tidigare, på sitt eget vis. Hon känner av sin omgivning och hur hon ska ta sig fram och hennes hörsel är det inget fel på. Ett av de sinnen som katter använder sig mest av av. Personer i hennes omgivning, som följt henne sedan hon dök upp för ett par veckor sedan, ser en kattunge som leker, myser och upptäcker världen. Som vilken kattunge som helst. Fast med avsaknad av två ögon. Det finns ett hem åt Kelly. Ett hem som är anpassat efter hennes behov. Där hon kan växa upp och få leva utefter hennes förutsättningar. Ett hem som hon inte har fått möjlighet att flytta till än men hennes nya familj väntar på henne.

Det finns dock en bromskloss som gör att hon inte kan flytta till sitt livs första hem. Bromsklossen heter Länsstyrelsen. De har just nu makten över Kellys liv. De vill avsluta livet för en kattunge som just fått börja leva på riktigt. En katt som de inte känner, en individ som de inte är intresserad av att träffa. Ett beslut taget för att kattungen inte följer normen för hur en katt borde se ut. 

Det påminner om Försäkringskassan. De båda myndigheterna sitter på ett kontor och tar orimliga beslut utan att känna till individerna bakom papperna.

Jag hoppas att Kelly kommer att få fortsätta leva sitt liv, att Länsstyrelsen tänker till och ändrar sitt beslut. Vi måste fortsätta kämpa för alla djurs lika värde lika mycket som människors lika värde. Ett djur som inte följer normen är också ett djur som måste få leva. 

För att läsa mer om Kelly och hennes situation, klicka på bilden. 


ST: 
Katten Kelly sitter i
en transportbur 
riktad mot kameran. 
Hon har mat, filt, och
leksaker hos sig. 


 


Hjulen snurrar, hjulen rullar...
/Rebecka/