Högstadiet är egentligen inte så mycket att berätta om. Jag började på en ny skola, fick både nya och gamla klasskamrater i klassen och nya lärare. Jag har aldrig varit den som har haft mycket vänner under skoltiden och så blev det också under högstadiet. Då kände jag däremot av det mer och det var många gånger jobbigt. Det var ganska tråkiga år som inte gav mig så mycket. 

Tre år gick och det blev dags att välja linje och skola för gymnasiet. Jag ville gå media text, då mitt intresse för att skriva redan fanns i tidig ålder. Per Brahegymnasiet heter skolan som erbjöd linjen jag ville börja läsa. Tyvärr är skolan äldre vilket innebär att den ligger i byggnader som inte är helt anpassade för mig som använder mig av rullstol. Istället för att hitta lösningar på hemmaplan så gav man mig snabbt ett annat alternativ. Det var ett alternativ som innebar att jag var tvungen till att flytta hemifrån. Riksgymnasiet. 

Riksgymnasiet är ett gymnasium för personer med fysiska funktionsnedsättningar. Det finns i fyra städer i Sverige, Kristianstad, Göteborg, Stockholm och Umeå. Jag valde Göteborg som mitt förstaval men kom inte in så flytten gick istället till Skåne. Jag flyttade hemifrån 2003, läste på gymnasiet under fyra år, och valde sedan att bo kvar i Kristianstad. Där bodde jag totalt i tio år. 2013 flyttade jag tillbaka till mina hemtrakter igen. 

 


Hjulen snurrar, hjulen rullar...
/Rebecka/