Det borde bli enklare med tiden ju mer jag studerar. Efter senaste kursen, Administration 2, känns det som tvärtom. Jag har haft svårare för flera uppgifter och med sista modulen fick jag tydligt möta mina begränsningar. Det blev ingen fullständig inlämning. Men med godkänt på tidigare moduler blev slutresultatet godkänt. Jag är besviken att jag inte lyckades fullt ut. Samtidigt vet jag varför jag inte lyckades och det är en viktig detalj att ha med mig. Det handlar om mina begränsningar, helt enkelt. Jag klarar inte alltid av att tolka en text fullt ut, att söka efter rätt information eller att få ner mitt svar på rätt sätt efter instruktioner för hur det ska redovisas. Jag missar ofta någon detalj. Det har också varit svårt att ta initiativ till uppgifterna och att ha ett eget ansvar för att de blir gjorda, i tid och överhuvud taget. Men genom att jag tog steget till att våga börja studera, tog mig igenom kursen med ett betyg och sedan valde att fortsätta studera igen och igen så har jag vunnit litegrann över mig själv. Jag tog ett aktivt val till att påbörja någonting jag vet att jag har svårt för och jag valde sedan att fortsätta. Jag har kommit igenom tre kurser och lyckats, på mitt eget sätt. 

I måndags hade jag examination. Det var andra tillfället med samma lärare. Jag är inte vidare bra på att svara på frågor och jag känner mig mest fånig där jag sitter och funderar. Det är vid sådana situationer det är bra med en tydlig kommunikation. Att mötas någonstans på vägen, helt enkelt. Jag uppskattar hur läraren bemött mig och hur hon på något sätt ändå gjort mig lugn. Mitt mål har inte varit att få ett högt betyg. Det har handlat om att jag ska försöka bli godkänd genom att göra mitt bästa. Oavsett slutresultat i form av en bokstav på ett papper så utvecklas jag under studiernas tid. Jag snappar upp och får med mig någonting nytt, oavsett vad det handlar om. Personlig utveckling kan man väl också kalla det. 

I måndags påbörjade jag även en ny, fjärde, kurs. Information och kommunikation 2. Redan under första lektionen satt jag och funderade över vad jag gett mig in i, likaså under andra lektionen. Det handlar om någonting som jag har ett intresse av att kunna och som jag hade haft användning för gällande min blogg. Men, är det på en sådan nivå att jag klarar av det? Vi får väl se. Studier blir inte enklare med tiden. Tvärtom. 

 Hjulen snurrar, hjulen rullar...