Att träffas digitalt har blivit till en stor grej. Styrelsemöten, APT, konferenser, föreläsningar. Jag har deltagit i en hel del digitala evenemang det senaste året, sittandes hemma i soffan i vardagsrummet. Jag är nöjd över att ha det så. Jag trivs hemma och det tar mindre på mina krafter att delta i ett möte digitalt än om jag skulle ha tagit mig iväg någonstans. Jag slipper resan dit och hem och jag är närmare en toalett. En toalett som jag vet fungerar för mig och som jag kan använda mig av på egen hand utan att behöva bjuda in någon annan. För det mesta i alla fall. Jag har inte alltid behövt välja mellan två evenemang, om de inträffar nära i tid av varandra. Jag har kunnat vara med på någonting som slutar klockan 13 utan att lämna tidigare för att sedan direkt logga in mig på någonting annat som börjar kl. 13. Det hade inte fungerat om jag varit tvungen att ta mig till platsen, då hade jag behövt välja antingen det ena eller det andra, eller kanske ingenting alls. För min del ser jag många fördelar med att vi har varit tvungna att träffas digitalt. Även om jag såklart trivs med att träffa folk fysiskt så hoppas jag på att det digitala kan hålla i sig. Det kan finnas två alternativ och man väljer det som passar en bäst. För många är det digitala en detalj som handlar om att kunna vara med eller inte vara med. För andra, som har svårt för det digitala, är det detsamma. Jag hade velat att man satsar på att lära ut mer kring det digitala, att man välkomnar in fler i den digitala världen. Det gör att fler blir inkluderade. 

Idag blev jag inbjuden till ett dialogmöte. Många befann sig på olika håll i Växjö men vi satt också på lite olika ställen runt om i Sverige. Det här mötet hade jag inte blivit inbjuden till om inte den digitala möjligheten hade funnits. Då hade mötet varit fysiskt på plats någonstans i Växjö. Jag hade inte haft möjlighet att ta mig dit och egentligen hade jag ingen direkt koppling till mötet mer än att jag kunde flika in med någon eventuell åsikt eller dela med mig av någon eventuell erfarenhet eller kunskap. Jag tyckte att det var ett intressant möte med många olika personer och kunskaper. 

I tre timmar samtalades det om Trummens hundrastgård i Växjö, ett nytt badhus som ska byggas i Växjö, hur man ska kunna påverka ny- och ombyggnationer, så att de blir tillgängliga och funktionella för alla, innan de påbörjas och mycket mer. Det var ett effektivt möte och jag tyckte det var intressant att lyssna till vad som händer i någon annan stad än Jönköping. Jag blev inbjuden av Funkibator och jag hoppas på att kunna få delta i något mer liknande möte någon gång. 


ST: Bild på min datorskärm. 
Alla mötesdeltagare samlade
i små bilder i zoom. Bilden är
redigerad suddig så att endast
min ruta är klar. 

Ikväll lyssnade jag på en föreläsning som anordnades av RBU riks. Negar Mottaghi som är funkismamma, bloggare och vald till årets inspiratörsmamma 2021 pratade just om hur det är att vara funkismamma. Jag kände inte till henne sedan tidigare men det var en intressant föreläsning. 


ST: 
Bild på Negar Mottaghi
och en representant från
RBU när de samtalar 
live via Instagram. 

 Hjulen snurrar, hjulen rullar...