Jag har aldrig blivit nominerad till någonting men någon gång ska vara den första, och kanske enda, gången. Idag blev det officiellt. En lista med 20 namn publicerades. Det var namnen på de nominerade till Årets unga ledande kvinna 2021. Ett av de här namnen tillhör mig. 

Jag fick kännedom om nomineringen i oktober och jag hade svårt att förstå min koppling till titeln. Jag kände inte heller till Årets ledande kvinna sedan tidigare. Ledande kvinna? Jag ser mig inte som någon person med en ledande roll. Jag har allteftersom greppat innebörden och idag blev det helt klart för mig. När någonting syns fysiskt blir det lättare att förstå. Det handlar inte om att vara en ledare, det handlar om att vara en förebild. En förebild kan ha en ledande roll men kan likaväl ha andra betydande roller. 

Det finns nu 20 unga kvinnliga förebilder på listan för Årets unga ledande kvinna varav jag är en av dessa. Det känns roligt att se sig själv bland alla de andra nominerade. Att bli nominerad är en stor sak och att komma ett steg vidare är ännu större. Det kommer att hållas en prisutdelning om ett par veckor. Då kommer en från listan utses till Årets unga ledande kvinna 2021 och en annan kommer att utses till Årets unga styrelsetalang 2021. För mig är det en stor vinst att bara finnas med på listan och jag tror att de andra känner så också. Jag är tacksam över att jag blev nominerad och att jag kom så långt så att jag kom med på listan. 

Jag blev alltså nominerad till Årets unga ledande kvinna. Av 125 nominerade blev jag en av de 20 som kom med på listan. Det är en härlig sak att tänka på. 

Är du nyfiken över att läsa om de andra nominerade? Kika in på listan

ST:
Ett svartvitt kollage
på alla 20 nominerade. 


 
Hjulen snurrar, hjulen rullar...