Jag flyttade till Kristianstad 2003 för att gå gymnasiet. Studentboende var det som gällde då, ett rum med kokvrå och toalett. Under mina fyra år på gymnasiet hann jag med att bo in tre olika rum. 

I samband med studenten var det dags för flytt från studentboendet. För att inte bli utan någon lägenhet valde jag att tacka ja till en lägenhet som låg en bit utanför centrum, även om det inte var där jag egentligen ville bo. Jag flyttade in i en tvåa på området Vilan. Där bodde jag i sex månader och fick sedan erbjudande om en lägenhet inne i centrum. En tvåa på en av gågatorna. Jag flyttade in till centrum igen och där bodde jag i 5,5 år. 2013 blev det återigen en flytt. Det var då jag valde att ta steget tillbaka till Jönköping och här bor jag kvar än, i samma lägenhet. 

ST: Jag sitter inne
på gården till
studentboendet.
Bakom mig syns
en hiss som går 
in till de olika våningarna.

 

ST: 
Huset till min 
första lägenhet
efter studenten.
På bottenplan
syns en kiosk.

 

   

ST:
Bild 1.
Jag sitter framför
entrén till min sista
lägenhet i Kristianstad.
Utanför porten är det
en gågata.

Bild 2. 
En annan sida 
av huset, ut mot
en bilväg. På
första våningen
ligger Kjell & Company. 


Hjulen snurrar, hjulen rullar...
/Rebecka/